Quantcast
Channel: נינטנדו | מגזין טכנולוגיה ובידור - Gadgety
Viewing all 136 articles
Browse latest View live

שמועה: מכשיר “מיני סופר-נינטנדו”עם משחקים מובנים יושק עוד השנה

$
0
0

נינטנדו זכתה להצלחה גדולה עם מכשיר ה-NES Classic Edition שלה. המכשיר שעוצב בתור גרסה מיניאטורית של קונסולת ה-NES, הגיע עם שלושים משחקי NES מובנים כמו מריו, זלדה ומטרויד, והפך ללהיט היסטרי בקרב הצרכנים. למעשה, מרגע השקת המכשיר כל היחידות שהגיעו למדפים נחטפו באופן מיידי, והיה קשה מאוד לאתר יחידה לרכישה.

למרות הביקוש הרב, שגבר על ההיצע באופן ניכר, נינטנדו החליטה על הפסקת ייצור ה-NES Classic המיניאטורית, ועוררה בכך אכזבה מרה בקרב הגיימרים שלא הצליחו בסופו של דבר להניח את ידיהם על המכשיר. בתגובה סיפרה נינטנדו כי ה-NES Classic Edition תוכננה להיות מתנת נישה עבור תקופת החגים של 2016, וכי לא מדובר במוצר קבוע של החברה.

כעת, עולות שמועות על גרסה מיניאטורית חדשה, הפעם של הסופר נינטנדו. לפי ידיעה שפורסמה ב-Eurogamer, הסופר-נינטנדו המיניאטורית צפויה להגיע עוד השנה, ולכלול כמה משחקים מובנים, כפי שעשתה נינטנדו עם ה-NES Classic Edition. הידיעה עוררה דיון עשיר אודות אילו משחקים נינטנדו צריכה לכלול הפעם באופן מובנה במכשיר.

סופר-נינטנדו היא קונסולת ה-16 ביט של החברה משנות ה-90, שהיתה פופולארית ביותר, גם כאן בישראל. לסופר נינטנדו גם היו משחקים מתקדמים ולרוב מוצלחים יותר מקודמתה, ועל כן סביר להניח כי ל-“סופר נינטנדו מיני” תהיה דרישה אף גבוהה יותר מזו של ה-NES Classic. ניתן רק לקוות כי נינטנדו למדה את הלקח מקשיי האספקה של המכשיר הקודם, כך שכל גיימר יוכל למצוא לעצמו יחידה של המכשיר הנוסטלגי.


הפתעה: נינטנדו מכריזה על קונסולה חדשה בשם 2DS XL

$
0
0

נינטנדו הכריזה באופן מפתיע על קונסולה ניידת חדשה בשם New Nintendo 2DS XL. זהו מכשיר נוסף במשפחת ה-3DS אשר ממשיך את דרכו של קונסולת ה-2DS – מכשיר נייד מאותה משפחה אולם ללא תמיכה בתלת מימד. המכשיר החדש יגיע ב-28 לחודש יולי וניתן יהיה לבחור מבין כמה שילובים של צבעים. למשל: כחול ושחור, לבן וכתום. מחירו של המכשיר בארצות הברית יהיה 150 דולרים.

כפי שרומז שמה, ה-2DS XL תכלול כמה עדכונים שראינו כבר ב-3DS XL. ביניהם מעבד מהיר יותר, ג’ויסטיק הC-pad, ותמיכה מובנית באמיבו (בובות נינטנדו המפעילות דמויות ואפשרויות במשחקים כאשר מקרבים אותן למכשיר). כמובן, ל-2DS XL יהיו גם זוג מסכי XL גדולים, אליהם כבר התרגלנו במכשיר ה-3DS XL. העיצוב החדש נראה כמו שיפור משמעותי מעיצובו של ה-2DS, שזכה לכינוי “שטיחון” בפיהם של כמה גיימרים ועיתונאים.

נינטנדו הביעה בעבר את מחויבותה לקו מכשירי ה-3DS, במיוחד לאור הגעתה של ה-Switch החדשה. ה-Switch אמנם תפסה את קדמת הבמה, אולם ניכר כי נינטנדו מקיימת את הבטחתה, וממשיכה לתמוך בקו ה-3DS. לצד המכשיר החדש והמשודרג, החברה גם תשיק שלושה משחקים משמעותיים: Hey! Pikmin, Miitopia ו-Dr Kawashima’s Devilish Brain Training. כולם יושקו ב-28 ביולי, לצד הגעתו של המכשיר החדש.

אופטימית לעתיד: נינטנדו חושפת כי מכרה מיליוני יחידות של קונסולת ה-Switch

$
0
0

קונסולת ה-Switch החדשה של נינטנדו מפגינה הצלחה במכירות. בדו”ח פיננסי של החברה אשר סוגר את שנת התקציב, נינטנדו דיווחה כי נמכרו 2.74 מיליון יחידות של ה-Switch. מכירות ה-Switch החלו כבר במכירות מוקדמות עם הצגתה בינואר, והיא המשיכה להימכר היטב גם לאחר השקתה הרשמית ב-3 למרץ.

נראה שנינטנדו יכולה להתחיל לנשום בנחת – ה-Switch נמכרת היטב, במיוחד ביחס לקודמתה, ה-Wii U. בפרק זמן מאד קצר, ה-Switch מכרה כמות עותקים שמשתווה לכ-20% ממכירות ה-Wii U לכל אורך קיומה. קונסולת ה-Wii U הושקה ב-2012, ומכרה פחות מ-14 מיליון עותקים ברחבי העולם מאז השקתה ועד היום – נתוני מכירות נמוכים מאוד ביחס לקודמתה, קונסולת ה-Wii.

מפת הדרכים שהציגה נינטנדו בינואר

מפת הדרכים שהציגה נינטנדו בינואר

יחד עם ה-Switch החדשה הושק גם Legend of Zelda: Breath of the Wild, משחק הרפתקאות חדש בסדרת Legend of Zelda המצליחה. המשחק זכה לשבחים וקיבל ציונים מושלמים ממספר מבקרים. באופן מפתיע, נמכרו יותר עותקים מהמשחק מאשר קונסולות: הגיימרים קנו 2.76 מיליון עותקים של משחק זלדה החדש ל-Switch.

בנינטנדו משערים שהעודף מגיע משחקנים שרכשו את המשחק יותר מפעם אחת. למשל, שחקנים שרכשו גרסאות אספנים שאינם מעוניינים לשחק בהן, ולצדן קנו עותק רגיל נוסף על מנת לשחק בו. כמו כן נמכרו 1.08 מיליון עותקים של המשחק לקונסולת ה-Wii U, אליה הוא גם הושק במקביל.

נינטנדו אופטימית לגבי עתיד ה-Switch, ומצפה למכור עוד עשר מיליון יחידות בשנה הקרובה. מלבד Breath of the Wild, הקונסולה תקבל משחקים נחשקים כמו Splatoon 2  ו-Super Mario Odyssey. בימים אלה הגיע גם Mario Kart 8 Deluxe, גרסה מעודכנת למשחק שיצא בעבר ל-Wii U. האם האופטימיות מוצדקת? ימים יגידו.

דיווח: משחק חדש בסדרת זלדה של נינטנדו יגיע לסמארטפונים

$
0
0

נינטנדו עתידה לשחרר משחק של The Legend of Zelda למכשירי הסמארטפון. כך דווח בוול סטריט ג’ורנל, שציטט מקור אנונימי. לפי הדיווח, מכשירי המובייל יקבלו משחק חדש לחלוטין בסדרת זלדה, ולפניו נזכה גם לכותר מובייל בסדרת Animal Crossing הפופולארית. הדיווח עולה בקנה אחד עם הצהרותיה של נינטנדו, לפיהן החברה תשחרר כמה משחקי מובייל מדי שנה.

למשחק זלדה החדש עדיין אין תאריך שחרור, אך המקורות של הג’ורנל גורסים כי החברה מכוונת להשקה במהלך השנה הבאה. לא נחשפו פרטים אודות המודל הכלכלי של המשחק. שני משחקים נוספים של נינטנדו על הפלטפורמות הניידות, Fire Emblem Heroes ו-Super Mario Run, אימצו מודלים כלכליים נפרדים (הראשון חינמי ואילו השני בתשלום), ועל כן קשה לנחש את הכיוון בו תבחר נינטנדו עם המשחק החדש. מאידך, את Animal Crossing לסמארטפונים כנראה שנראה עוד השנה.

המשחק האחרון בסדרת זלדה,  The Legend of Zelda: Breath of the Wild, הוא אחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של נינטנדו. המשחק קיבל ביקורות משבחות, ואף ציונים מושלמים במספר ביקורות. מדובר בלהיט השקה עבור קונסולת ה-Switch החדשה של החברה, ולמעשה, Zelda: Breath of the Wild כל כך פופולארי עד כי יותר עותקים של המשחק נמכרו מאשר יחידות של הקונסולה. אין ספק כי אם תשיק משחק זלדה מוצלח לסמארטפונים, נינטנדו יכולה לייצר להיט נוסף.

יוביסופט ונינטנדו נפגשות במשחק התפקידים הטקטי Mario + Rabbids Kingdom Battle

$
0
0

Mario + Rabbids (תמונה: Ubisoft)

תצוגת המשחקים של יוביסופט (Ubisoft) בתערוכת E3 2017 נפתחה בהצגת פרויקט שהיה בפיתוח כשלוש שנים, והוא שיתוף פעולה בין יוביסופט לנינטנדו: Mario + Rabbids Kingdom Battle.

הראבידס, הארנבים המופרעים של יוביסופט, מגיעים בטעות לממלכת הפטריות של מריו. כהרגלם, הם מתחילים לשבור ולהחריב דברים. מריו יוצא למסע להציל את ממלכת הפטריות מהארנבים המטורפים, כשלצדו כמה מחבריו הותיקים, וגם ראבידס המחופשים לדמויות ממלכת הפטריות.

את המשחק הציגו יחד מנכ”ל יוביסופט איב גילמו (Yves Guillemot) ושיגרו מיאמוטו (Shigeru Miyamoto) מנינטנדו, אוחזים בדגמים של רובים מהמשחק, שמעוצבים באסטיקה שמחברת את שני המותגים. בהדגמה ראינו את מריו בחברת שני ראבידס, אחד לבוש כמו הנסיכה פיץ’, והשני לבוש כמו לואיג’י. יחד שלושתם הסתובבו בממלכת הפטריות, אספו מטבעות, ונקלעו לקרבות.

הקרבות במשחק מתנהלים בתורות, בסגנון משחקי תפקידים טקטיים כגון XCOM ו-Fire Emblem. במהלך הקרב אפשר לאגף אויבים, לתפוס מחסה, וברוח משחקי סופר מריו גם לקפוץ לגבהים אדירים כדי להגיע לנקודות רחוקות במפה. עם הקרבות הדמויות יצברו נקודות נסיון, ויוכלו לרכוש יכולות חדשות שיהפכו כל דמות לייחודית וכל קרב למגוון וטקטי יותר.

Mario + Rabbids Kingdom Battle משלב בין הקלילות והצבע של משחקי מריו, לרוח השטות ולהומור הילדותי של הראבידס. המשחק צפוי לצאת לקונסולת ה-Switch של נינטנדו ב-29 באוגוסט.

נחשפו המשחקיות ותאריך היציאה של Super Mario Odyssey

$
0
0

Super Mario Odyssey (תמונה: Nintendo)

נינטנדו חתמה את האירוע שלה בתערוכת E3 2017 בטריילר חדש ל-Super Mario Odyssey. הטריילר למשחק החדש על השרברב המשופם מציג לא רק את הגרפיקה החדשה של המשחק, אלא גם את המשחקיות שלו, עונה על כמה שאלות, ומעלה כמה נוספות.

ראינו בטריילר הקודם שהכובע של מריו הולך להיות עניין גדול ב-Odyssey. לכובע יש עיניים, ונדמה שהוא תבוני. ראינו את מריו זורק אותו, פוגע בחפצים, ואף משתמש בו כפלטפורמה שאפשר לקפוץ עליה וממנה לפלטפורמות אחרות. כעת אנחנו מגלים שהפונקציה העיקרית של הכובע תהייה הרבה יותר מהפכנית.

בטריילר החדש מריו משליך את הכובע על אויביו. הוא לא עושה זאת במטרה לפגוע בהם, אלא על מנת שיוכל להשתלט עליהם, ולמעשה להפוך אליהם בעצמו. כאשר הכובע פוגע באויב השליטה שלנו עוברת לאותו אויב, שמקבל שפם וכובע כדי להיות מזוהה כמריו. בצורת האויב עליו הוא משתלט מריו מקבל גם את היכולות של אותו אויב, בין אם מדובר בהתקפות, או ביכולות תנועה שלא זמינות לו בדרך כלל, כמו תעופה למשל.

Super Mario Odyssey (תמונה: Nintendo)

Super Mario Odyssey (תמונה: Nintendo)

אנחנו רואים את מריו הופך לצב, פטריה, טנק, קליע, כדור אש ואף לדינוזאור ענק. הפיצ’ר הזה משנה לחלוטין את ההתנהלות שלנו כשחקנים בכל שלב, ומאפשר למפתחים לבנות סביבות הרבה יותר ייחודיות, עם אזורים שניתן לגשת אליהם רק בתור יצורים מסוימים.

מלבד זה אנחנו רואים שמריו הולך לבקר בסביבות רבות ושונות, ולעתים אף לשנות את סגנון המשחק שלו, כמו למשל קטע משחק מפוקסל בסגנון המשחקים משנות ה-80. נוכל גם לשנות את התלבושת של מריו, ולהתאים את המראה שלו אישית עם פרטי לבוש שנשיג במהלך המשחק.

לבסוף, אנחנו רואים שבאווזר (Bowser), הדרקון שחוטף שוב ושוב את הנסיכה פיץ’ (Peach), לא במקרה מופיע בחליפה לבנה חגיגית. הוא שוב חטף את פיץ’, כמובן, ומתכנן להתחתן איתה. הפעם, אומרים בנינטנדו, “הוא מאד רציני לגבי זה”.

בין אם תבואו בשביל המשחקיות החדשנית או בשביל העלילה המטורללת, תוכלו לשחק ב-Super Mario Odyssey ב-27 באוקטובר על קונסולת ה-Switch.

נינטנדו מציגה משחקים רבים לקונסולת ה-Switch בתערוכת הגיימינג E3

$
0
0

קונסולת נינטנדו סוויץ'

קונסולת ה-Switch החדשה של נינטנדו הושקה בהצלחה, עם מכירות רבות מקהל שחקנים נלהב. למרות זאת, החשש הנפוץ ביותר שנשמע לגביה הוא שמלבד Legend of Zelda: Breath of the Wild, אין לה עוד משחקים להציע. בתערוכת E3 2017 נינטנדו ניסתה להרגיע את חששותינו, עם הבטחה שעוד השנה יהיו כמה וכמה כותרים חדשים שיתנו לנו שעות ארוכות של הנאה.

לחובבי המשחקים התחרותיים, נינטנדו מזכירה ש-FIFA 18 יגיע גם ל-Switch עוד השנה; משחק המכות יוצא הדופן Arms יוצא כבר השבוע; משחק היריות Splatoon 2 יצא ב-21 ביולי; משחק קרבות הפוקמונים Pokken Tournament יגיע גם הוא לקונסולה החדשה; ואולי ההכרזה הגדולה מכולן – Rocket League יבוא ל-Switch עם פיצ’רים אקסקלוסיביים.

משחק הכדורגל במכוניות המרוץ Rocket League הוא אחד ממשחקי הספורט הפופולריים ביותר של השנים האחרונות, עם קהל שחקנים שעולה משנה לשנה. בעונת החגים הקרובה המשחק יגיע ל-Switch, ויכלול מכוניות ואפשרויות עיצוב ייחודיים לשחקני נינטנדו. ניתן יהיה לשחק עם שחקנים בכל השרתים השונים, כך ששחקני Switch, Xbox One ו-PC יוכלו לשחק כולם ביחד, וגרסת ה-Switch תהייה הגרסה היחידה שתאפשר משחק מרובה משתתפים מקומי על רשת אלחותית, פיצ’ר שצפוי לאפיין את רוב משחקי הספורט לקונסולה ההיברידית.

מלבד ההכרזה על Pokken Tournament DX, הגרסה המשופרת למשחק הזירה שתגיע לקונסולה החדשה, הודיע צונקזו אישיהארה מ-The Pokemon Company ש-Game Freak כבר עובדת על משחק פוקמון חדש, משחק תפקידים ייעודי ל-Switch. אין עוד פרטים או תאריך יציאה למשחק, אבל Pokken Tournament DX יגיע ל-Switch ב-22 בספטמבר, ויכלול פוקמונים חדשים.

משחק התפקידים Xenoblade Chronicles 2 הוא המשך ל-Xenoblade Chronicles המקורי ל-Wii, אך במרכז המשחק יעמוד גיבור חדש, שתר אחר “אליזיום” (Elysium). המשחק מועד לתקופת החגים הקרובה.

מבית היוצר של משחקי Dynasty Warriors מגיע Fire Emblem Warriors. המשחק יהיה בסגנון שאר משחקי Warriors, משחקים בהם דמויות נלחמות בצבאות ענק על מפות רחבות, ויכלול דמויות ממשחקי Fire Emblem השונים. הוא יהיה זמין בסתיו הקרוב. משחק תפקידים טקטי של Fire Emblem נמצא גם הוא בפיתוח ל-Switch, אך לא נחשפו עליו פרטים עדיין.

לאחר קרוב לשבע שנים ללא משחק בכיכובה של סאמוס (Samus), גיבורת סדרת Metroid, היא חוזרת בשני משחקים. Metroid: Samus Returns הוא משחק פלטפורמה דו מימדי בסגנון המשחקים המקוריים בסדרה, שיצא ל-3DS בספטמבר הקרוב. Metroid Prime 4, משחק רביעי בסדרת משחקי היריות של המותג, נמצא בפיתוח ל-Switch. תאריך יציאה רשמי לא הוכרז.

שני משחקי פלטפורמה דו-מימדיים הוכרזו ויגיעו ל-Switch בשנת 2018. ב-Kirby נחזור לשחק את קירבי, הכדור הורוד שבולע את האויבים שלו. במשחק החדש קירבי יוכל לא רק לקחת את הכוחות של אויביו, אלא גם לגייס אותם להלחם לצדו, כתחליף לשחקנים נוספים. ב-Yoshi נשחק את הדינוזאור יושי במפות דו מימדיות עם שני צדדים. ניתן להפוך את הצדדים של המפה, מה שמשנה את הפרספקטיבה של השלב וחושף אזורים חבויים.

לבסוף, שתי חבילות הרחבה הוכרזו ל-Legend of Zelda: Breath of the Wild. הראשונה תקרא The Master Trials Expansion, ותוסיף למשחק עוד תוכן רב, בעיקר תוכן קרבי. לינק (Link) יוכל למצוא שריונות חדשים, להלחם באויבים ייחודיים, ולשחק ב-Master Mode, רמת קושי חדשה למשחק שתהפוך אויבים לחזקים יותר, חכמים יותר, ותיתן להם יכולות שאין להם ברמות הקושי האחרות. הרחבה זו תצא ב-30 ביוני.

ההרחבה השניה נקראת The Champion’s Ballad. ההרחבה תהייה הרחבה סיפורית, ותתמקד בנסיכה זלדה עצמה ובארבעת הגיבורים שנלחמו לצדה ומתו מאה שנים לפני אירועי המשחק. הפרטים שנחשפו מעטים מאד, אך ככל הנראה מדובר בפריקוול, מה שאומר שלינק לא יהיה גיבור ההרחבה. ההרחבה תצא בתקופת החגים הקרובה, ואיתה יצאו ארבעה צעצועי Amiibo חדשים, אחד לכל גיבור, שיתקשרו גם ההרחבה וגם עם משחק הבסיס.

צפו בוידאו: סופר מריו מגיע לעולם האמיתי עם ה-HoloLens

$
0
0

ביום שמשי בסנטרל פארק, ניו-יורק, נצפה אדם לבוש בבגדי סופר מריו, קופץ על פטריות מהלכות, שובר לבנים בידיו ואוסף מטבעות מפוקסלים. המשחק הבא של נינטנדו, Super Mario Odyssey, אמנם יתרחש בחלקו גם בשלבים המבוססים על העולם האמיתי – אך לזה לא ציפינו. הדבר מתאפשר באמצעות משקפי המציאות הרבודה HoloLens של מיקרוסופט, אשר מסוגלות להציג שכבה וירטואלית על פני הנוף.

לפני מספר ימים העלה אבישק סינג (Abhishek Singh) סרטון לרשת, בו ניתן לראותו מרכיב את משקפי המציאות הרבודה של מיקרוסופט, ומטייל בעולם של סופר מריו. ההדגמה המרשימה התרחשה בסנטרל פארק, שם שביל סטנדרטי לכל הדעות הפך למסלול מהמשחק סופר מריו, עם לבנים שניתן לשבור, מטבעות לאסוף, ואויבים לחסל – כאשר את כל אלו מבצע אבישק בעצמו בתור סופר מריו.

ההדגמה המרשימה צברה תאוצה בימים האחרונים, והסרטון של אבישק כבר גרף למעלה מחצי מליון צפיות. אין ספק כי היצירה המרשימה מעוררת את דמיון השחקנים, ומציגה לנו מה יכול להיות אפשרי בתעשיית המשחקים בשנים הקרובות, עם השיפורים שנעשים לטכנולוגיית המציאות הרבודה, זמני הסוללה וכלי הפיתוח. מרשים עוד יותר לזכור שהמשחק נבנה למעשה על ידי אדם בודד.


הוכרז: גרסת מיני של ה-Super Nintendo תגיע בספטמבר הקרוב

$
0
0

בשנה שעברה השיקה נינטנדו את ה-Nintendo Classic Mini: NES, גרסה מוקטנת וחמודה של קונסולת הנינטנדו הוותיקה, עם עשרות משחקים מובנים במכשיר. כעת נינטנדו חוזרת על הרעיון, אלא הפעם היא עושה זאת עם הקונסולה הפופולארית שלה משנות התשעים: ה-Super Nintendo. שמו המלא של המכשיר החדש יהיה Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System.

גרסת המיני של ה-Super Nintendo תגיע בחודש ספטמבר הקרוב עם 21 משחקים מובנים. בין המשחקים ניתן למצוא משחקי מריו, סטריט פייטר, מגה-מן, זלדה ועוד. למכשיר המקורי היו עוד עשרות משחקים נהדרים, שלמרבה הצער לא נכנסו לגרסת המיני הנוסטלגית, אך תוכלו להתעודד מכך שה-Super Nintendo הקטנה תגיע עם שני שלטים בקופסה. המכשיר יגיע בשני עיצובים: העיצוב האמריקאי’והעיצוב האירופאי, שנמכר גם בישראל בשנות ה-90. הפריט הנוסטלגי יעלה 80 דולרים, אם אכן תצליחו למצוא אותו בחנויות.

עיצוב אירופאי ועיצוב אמריקאי

בין המשחקים המגיעים עם המכשיר ניתן למצוא שם אחד מפתיע במיוחד: Star Fox 2. משחק זה מעולם לא שוחרר, למרות שפיתוחו הושלם. כעת נראה כי נינטנדו סוף סוף החליטה לאפשר לגיימרים לנסות אותו באופן רשמי, למעלה מ-20 שנה אחרי שהיה אמור לצאת במקור, אי שם בשנת 1995.

לגיימרים רבים נותר טעם מר מפרשיית מכשיר המיני הקודם של נינטנדו, ה-Mini NES. הקונסולה הקטנה היתה אמורה להימכר כמתנה לחגים, אך הדרישה האדירה עודדה את נינטנדו להאריך את הייצור לכמה חודשים נוספים. למרות זאת, מרבית הצרכנים לא הצליחו להניח את ידיהם על המכשיר. במקרים רבים סוחרים ממולחים הצליחו לקנות את היחידות המעטות הזמינות, כדי למכור אותן תמורת סכומי עתק באינטרנט. יש לקוות כי נינטנדו למדה את הלקח מהפעם הקודמת, ותצייד את החנויות במספר מספק של מכשירים למכירה.

אלו כל המשחקים שיגיעו עם המכשיר:

  • Contra III: The Alien Wars
  • Donkey Kong Country
  • EarthBound
  • Final Fantasy III
  • F-ZERO
  • Kirby Super Star
  • Kirby’s Dream Course
  • The Legend of Zelda™: A Link to the Past
  • Mega Man X
  • Secret of Mana
  • Star Fox
  • Star Fox 2
  • Street Fighter 2 Turbo: Hyper Fighting
  • Super Castlevania 4
  • Super Ghouls ‘n Ghosts
  • Super Mario Kart
  • Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars
  • Super Mario World
  • Super Metroid
  • Super Punch-Out!!
  • Yoshi’s Island

האם קונסולות ניידות עדיין רלוונטיות בעולם המובייל?

$
0
0

כשהייתי ילד, כל מה שרציתי היה נינטנדו מקורי (NES), אבל מכיוון שהייתה לנו בדיוק טלוויזיה אחת בבית ובחדר שלי גם ככה היה מחשב, הייתי צריך להסתפק בגיים בוי – מכשיר נייד של נינטנדו מסוף שנות ה-80. הוא אמנם התהדר רק בארבעה גוונים של ירוק ודרש אותו מספר של סוללות כדי לפעול – אבל המשחקים שלו היו מעולים וסיפקו לי שעות רבות של הנאה, החל מקירבי ועד ל-Ninja Gaiden.

כיום הקונסולות הניידות עדיין אתנו, אבל מדברים עליהן קצת פחות. אפילו נינטנדו נאלצה לחתוך את תחזיות הרווח שלה בגלל האטה במכירות ה-3DS. גם סוני לא ממש מלקקת דבש, ולמרות שה-Vita רחוקה מלהיות כישלון צורב, נתוני המכירות שלה עדיין מתגמדים לעומת ה-PSP שקדמה לה.

אחד הדיונים הכי חמים כיום בין הגיימרים עוסק במקומן של קונסולות ניידות, במיוחד לאור הפופולאריות העצומה משחקים על גבי הטלפונים החכמים, שרק הולכים ומשתפרים כל הזמן מבחינה טכנולוגית. האם בעולם כזה, בו הסמארטפונים נוגסים בנתח הולך וגדל משוק המשחקים הניידים, הקונסולות הניידות המסורתיות יכולות להוות תחרות?

מהפכה היסטורית: ה-Game Boy של נינטנדו

כפתורים פיזיים ומשחקים בלעדיים

טרם עידן הסמארטפון, חברות כמו סגה, נינטנדו וסוני עודדו את המפתחות השונות להוציא משחקים בלעדיים מסדרות מוכרות ואהובות למכשירים הניידים, שלא ניתן היה לשחק על הקונסולות הנייחות. זה התחיל ממשחקים כמו Super Mario Land 2 המצוין לגיים בוי, המשיך עם דוגמאות כגון Metroid Fusion ל-Game Boy Advance, והגיע עד ל- משחקי God Of War בלעדיים ל-PSP.

ככל שהקונסולות הניידות התפתחו, כך הן נעשו נוחות יותר ואפשרו חווית משחק שלא נופלת מזו של אחיותיהן הגדולות, בעיקר באמצעות ארגונומיה טובה וסידור נוח של כפתורים פיזיים. לפעמים יצאו גם כמה עדכונים לאותה קונסולה: לדוגמה, הגיים בוי זכה לגרסאות עם מסך מואר בהמשך הדרך, כך שלא היה צריך יותר להיות תלויים בתאורה מהסביבה.

הקונסולות המצליחות יותר גם התהדרו בזמני משחק ארוכים יחסית. ה-Game Boy Color יכל להחזיק למעלה משלושים שעות משחק רצופות, נתון שאף נמדד שוב לפני כמה שנים ואושרר על ידי בדיקה של מגזין Wired. ה-Game Boy Advance, שהריץ משחקים מורכבים בהרבה, מתקרב גם הוא לזמן סוללה של שלושים שעות.

God of War: משחקים בלעדיים לקונסולות הניידות, עם ארגונומיה מוצלחת. צילום: סוני

אתגר טכנולוגי, מחשבה יצירתית

לרוב הקונסולות הניידות המצליחות היה מחזור חיים ארוך למדי, שלפעמיים נמשך גם עשור שלם. בעקבות זאת, מפתחי המשחקים היו צריכים למתוח את החומרה עד קצה גבול היכולת וליצור משחקים מעולים שיפצו על המגבלות הקיימות. המפתחים ביצעו להטוטים של ממש, והפגינו כושר המצאה מרשים בתכנון מנגנונים חדשים למשחקיהם.

כך למשל, בעזרת הוספת שעון פנימי המתבסס על סוללה, משחקי פוקימון עקבו אחרי ההתקדמות של השחקן בזמן אמת. הכבל שמחבר בין מספר מכשירים נתן לשחקנים את האפשרות להחליף פוקימונים עם שחקנים אחרים, והמשחקים נבנו בהתאם: בכל דור חדש של פוקימון, שוחררו שני משחקים מעט שונים, כך שעל מנת לאסוף את כל הפוקימונים יש להחליף עם חברים. למעשה, עד היום משחקי פוקימון משוחררים לרוב בשתי גרסאות במקביל.

פוקימון: משחקים יצירתיים עם פיצ’רים חדשים. צילום: Nerdist

הקטלוג האינסופי של משחקים לסמארטפון

אין ספק שהסמארטפונים של היום נהנים ממבחר עצום של משחקים, ששום קונסולה לא יכולה להתחרות בו. משחקי אקשן, משחקי פאזלים, משחק סימולציה, ומשחקי רטרו שהופיעו בעבר על הקונסולות והמחשב האישי: החל מפיינל פנטזי ועד לביושוק. זה מתאפשר הודות לכוח העיבוד והיכולות הגרפיות של הטלפונים החכמים, המתקדמים בקצב מסחרר.

מכיוון שהרבה מאוד משחקים מבוססים על מותגים מוכרים ואהובים, משחקי המובייל פונים לגיימרים ושחקנים מכל הסוגים והמינים. החל מגיימרים כבדים שלא יכולים להיפרד מחווית הגיימינג שלהם גם בדרך לעבודה או בחופשה בחו”ל, ועד לשחקנים מזדמנים, שקודם לכן לא הייתה להם גישה למשחקים כלל.

ביושוק לסמארטפונים – משחק נהדר, שלא מתאים למסך מגע. צילום: קוטאקו

עקב אכילס של משחקי הסמראטפונים הוא חוסר המקוריות של חלק גדול מן המשחקים. רוב החברות מעדיפות ללכת על בטוח ולא להמציא את הגלגל מחדש. במקום זאת, הן משקיעות סכומי עתק בשיווק כדי למשוך עוד ועוד שחקנים. בעיה זו משמעותית גם עבור המפתחים הקטנים, המתקשים להתבלט בפלטפורמות הניידות, אפילו אם הם מייצרים תכנים מקוריים יותר.

בעיה נוספת הינה היעדרות בקר שליטה מורכב. מסך המגע של הסמארטפונים והטאבלטים מאפשר משחקיות מצומצמת ביחס לבקר שליטה פיזי. בשנים האחרונות צצו מכשירי אנדרואיד עם כפתורים פיזיים, אך בעוד שמכשירים אלה נהנים כבר בהשקה מהמבחר הגדול של משחקי המובייל, במרבית המקרים הם מתוכננים למסך מגע, ולכן הם לא מנצלים את בקרי השליטה הפיזיים בצורה מוצלחת. עד כה, הקונסולות שניסו זאת נכשלו ואף חברה לא הצליחה לפצח את הנוסחה הזו.

מובייל רווחי יותר

פיתוח של משחק ייעודי לקונסולות (נייחות או ניידות) דורש משאבים רבים, ללא הבטחה להחזרת ההשקעה. לעומת זאת, משחקי מובייל הם בדרך כלל משחקים מעט פחות מתוחכמים, בעלי תבנית קבועה, ולכן גם קל יותר לפתח אותם או לשחרר עבורם עדכונים תקופתיים. מעבר לכך, בזכות הפופולאריות העצומה שלהם, גם אם רק אחוזים בודדים מן השחקנים ישקיעו כסף בדרך כלשהי במשחק, פוטנציאל הרווחים עדיין יהיה עצום.

לכן, אין פלא שחברות כמו Konami הודיעו ללא שום התנצלות כי הן ישקיעו יותר במובייל מאשר בשוק הגיימינג המסורתי, ועד כמה שמשחקי יוגי-הו עשויים להיראות לנו ילדותיים, מסתבר שהם תרמו לא מעט לשורת הרווח התחתונה של קונאמי, שקפצה ב-70% בין 2015 ל-2016.

אם רוצים לקבל מושג עד כמה משחקי המובייל גרמו לזעזוע בקרב חברות המשחקים המסורתיות, אפשר פשוט להסתכל על נינטנדו: למרות שהקונסולות הניידות שלה היו מאז ומעולם הפופולאריות ביותר בשוק, גם היא לא נותרה אדישה והציגה שניים מהמותגים הגדולים ביותר שלה לסמארטפונים: פוקימון גו, וסופר מריו. אפשר להתווכח עד כמה גרסאות המובייל של משחקים אלו דומות למקור, אבל עם ההצלחה קשה מאוד להתווכח – במיוחד במקרה של Pokemon Go.

נינטנדו משנה גישה

הקונסולות הניידות לא יוכלו לשרוד בשוק כל כך תחרותי בלי להציג משהו חדש. אפשר לראות זו בצורה מצוינת באמצעות ה-Vita של סוני: אמנם מדובר בקונסולה עם ביצועים גרפיים מרשימים, אך זה לא הספיק לה כדי לעמוד בתחרות מול הסמארטפונים. לאחר כשנתיים בלבד, סוני עצמה הודתה שהויטה עובדת טוב יותר כמסך שני ל-PlayStation 4 מאשר בתור קונסולה עצמאית. היום יוצאים מעט מאוד משחקים לקונסולה, ובדרך כלל מדובר במשחקים שיוצאים במקביל גם ל-PlayStation 4, ולא בכותרים בלעדיים כמו בעבר.

נינטנדו, שכנראה למדה מהכישלון היחסי של סוני, נקטה גישה מעט שונה והציגה את ה-Switch, שהיא למעשה מיני טאבלט שיכול להתחבר לטלוויזיה בצורה נוחה. הפעם, אין כמעט הבדל בין חווית המשחק הניידת לבין חווית המשחק הנייחת. נינטנדו גם השכילה לתכנן את ה-Switch בצורה שתאפשר משחק מרובה משתתפים מקומי בצורות שונות ומשונות, ובכך מציעה חוויית משחק חדשה ומרעננת, במיוחד בהשוואה לסמארטפונים.

יחד עם זאת, על מנת להישאר רלוונטית, ה-Switch  תהיה חייבת לשמור על רמת ביקוש גבוהה שתשכנע את חברות המשחקים להשקיע בה כמו בקונסולות האחרות, במיוחד לאור העובדה שהיא חלשה באופן משמעותי מהן. גם דגם משודרג שלא צריך להטעין מדי שלוש שעות בממוצע, יכול לעזור.

סוף דבר

ה-Game Boy הישן, בעל ארבעת הצבעים, הוא מוצר של תקופתו ולא של תקופתנו. בשלושים השנים האחרונות העולם השתנה ללא היכר. מכשירי הסמארטפון שנמצאים בכל כיס מהווים היום פיתוי כלכלי משמעותי למפתחי משחקים, שנוהרים לפתח משחקי מובייל בכמויות, על חשבון נתח השוק של הקונסולות הניידות הנמצאות במאבק הישרדות.

עם זאת, יש בקונסולות הניידות יתרונות שלא ניתן להתגבר עליהם בקלות עם סמארטפונים. בקרי שליטה מתקדמים יותר, הכוללים כפתורים פיזיים וג’ויסטיקים, מאפשרים לפתח משחקים מורכבים יותר ובעלי עומק. אם נוסיף ליתרון זה משחקים בלעדיים טובים, חיי סוללה ארוכים וחידושים מרעננים במשחקים עצמם, נקבל קונסולה ניידת שיכולה להתחרות בשוק גם היום.

ה-Switch של נינטנדו היא דוגמה למכשיר המציע את רוב התכונות האלה, ונראה כי המכשיר מצליח, לפחות לעת עתה. המכשיר מציע גימיקים חדשים, כמו דרכים מעניינות לשחק עם חברים, ועגינת המכשיר באופן ההופך את ה-Switch לקונסולה סלונית לכל דבר. ל-Switch ישנם משחקים מוצלחים שלא ניתן למצוא בסמארטפון, ועל כן לגיימרים רבים יש סיבה להתעניין במכשיר. המסקנה הבלתי נמנעת היא כי משחקי הסמארטפון עדיין לא עונים על כל צרכינו – ואת הצרכים הללו ניתן לספק על ידי קונסולות ניידות, גם היום.

שיא חדש: “סופר מריו”נמכר ב-eBay בלמעלה מ-100,000 שקלים

$
0
0

לאחר שהופתענו מהדיסקטים היקרים של Doom וממשחק המגה-דרייב שנמכר באלפי שקלים, הגיע כעת תורו של מריו – וכמו תמיד, מריו שובר שיאים חדשים. סופר מריו, המשחק של נינטנדו משנת 1985, נמכר כעת ב-eBay בסכום בלתי נתפש של למעלה ממאה אלף שקלים חדשים.

סופר מריו הינו אחד המשחקים המפורסמים, המוכרים והאהובים ביותר על שחקנים מכל העולם. מריו עזר לנינטנדו להציל את תעשיית המשחקים כולה מנפילה בשנות ה-80, והפך ללהיט – ובך, נינטנדו הפיקה המוני עותקים של המשחק, לאור הדרישה הרבה שהיתה למשחק. במלים אחרות, המשחק אינו נדיר כלל וכלל, ולמרות שהינו מבוקש בקרב אספנים, הוא לא נמכר בדרך כלל בסכומים גבוהים כאלה.

המשחק שנמכר בלמעלה מ-100,000 ש”ח, עדיין בניילון. צילום: DKOldies

בקרב קהילת האספנים בישראל עלו השערות למחיר היקר של המשחק. אחת הטענות גורסת כי מדובר בהוצאה מוקדמת יחסית של המשחק, שבה תו האיכות של נינטנדו (Nintendo Seal of Quality) מופיע על רקע שחור, ואילו בהוצאות מאוחרות ונפוצות יותר הוא מופיע על רקע לבן. עם זאת, מבדיקה קצרה שערכנו, נראה שלא היה כל קושי לאתר את המשחק בגרסה עם הרקע השחור באתרי מכירות ברשת.

ובכל זאת, העותק שנמכר אינו רגיל. מדובר בעותק סגור שמעולם לא נפתח – המשחק הזה נשאר עטוף באריזה המקורית למעלה משלושה עשורים, במצב חדש לגמרי. בעל החשבון ב-eBay שניהל את המכירה הסביר בפירוט את מצב האריזה הסגורה, העיר על שיטת הניילון שהיתה בשימוש, ואף הבהיר כי המשחק ייארז ויישלח באופן שלא יפגום באריזה הנחשקת. המכירה נסגרה על סכום של $30,100.44, שהם 107,118.62 שקלים חדשים.

התרבות הנסתרת של הגיימינג: הכירו את אספני המשחקים בישראל

$
0
0

אלבומי מדבקות ישנים, פוגים, פליקים, קלטות וידאו ותקליטים – רשימה זו מתארת אפילו לא קמצוץ מהמתרחש מדי יום בקהילות האספנים בישראל. קבוצות המכר בפייסבוק העוסקות באספנות נוסטלגית מכל הסוגים מונות עשרות אלפי משתתפים המקווים לצאת למסע קצר אל העבר, בדמות פריט ישן שהיה להם כילדים. לכל תחומי האספנות הללו יש מרכיב משותף: הקשר האישי בין האספן לפריטים. אלו אספנים של זכרונות, המשחזרים את העבר, ומציבים אותו על המדף פריט אחר פריט.

בתוך חגיגת הנוסטלגיה הזו, אחד התחומים החדשים יותר הינו אספנות גיימינג: משחקי וידאו, משחקי מחשב, ופריטים קשורים. כמו יתר תחומי האספנות הסובבים זכרונות אישיים, גם בגיימינג אספנים רבים מחפשים משחקים מילדותם. לכן חלקם יתעניינו יותר במשחקי אטארי עליהם גדלו, חלקם יימשכו יותר למשחקי נינטנדו וסגה, וחלקם יעדיפו משחקי מחשב משנות התשעים. מצד שני, ובניגוד מוחלט, חלקם מתעניין אך ורק בפריטים מודרניים.

למעשה אין גבול או הגדרה מדויקת לאספנות משחקים, וזה אחד הדברים הנהדרים בתחביב. כל אחד רשאי לאסוף את מה שמתחשק לו. בסופו של דבר, לכל המשחקים בסיס משותף – ההנאה אותה הם מספקים לשחקנים. הנאה זו חוצה תקופות וגילאים, ומאפשרת לכל אחד לאסוף את החוויות המתאימות לו ביותר.

משחקי מחשב מהסוג הישן, עם קופסה גדולה ובונוסים בפנים. צילום: רפאל בן-ארי

אספן בטעות

גם אני אספן. אני אוסף משחקי וידאו ומשחקי מחשב ישנים, מהסוג שהגיע עם קופסאות גדולות, מדריכים ודיסקטים. יש לי גם את המכשירים המסוגלים להריץ את המשחקים הללו, החל מקונסולות רטרו ועד למחשבים ממגוון דורות ישנים. אך למרות שהיום יש ברשותי כבר אוסף מרשים של משחקים מתקופות שונות, חלקם משחקים נדירים אותם אני מנסה גם לשמר בדרך כלשהי, הדבר לא תמיד היה כך.

למעשה, מעולם לא תכננתי להיות אספן. באופן אישי, פשוט דאגתי שמשחקי המחשב הישנים שלי, ברובם, לא ייזרקו לפח עם השנים. המשחקים האלה עוררו בי זכרונות בכל פעם שהבטתי בהם – קופסאות הקרטון הגיעו עם ציורים מרהיבים וכללו עושר של פריטים כמו ספרי הדרכה עבי כרס, פוסטרים, קטלוגים נוסטלגיים של משחקים מהעבר, ואפילו פריטי בונוס נהדרים כמו קלפים או מפות של עולם המשחק. עם הזמן, החלטתי לאתר עוד משחקים כאלו, בהם שיחקתי כילד, כי פשוט היה זה תענוג לגלות אותם מחדש בתור אדם בוגר.

התחביב שהחל במשיכה לזכרונות הילדות הפך לכר פורה של ידע, מומחיות טכנית, וחשוב מכל: היכרות עם חברים נהדרים. לא אבוש לומר כי הכרתי אנשים נפלאים בקהילת אספני המשחקים, חלקם קרובים אליי מאוד, חלקם מטורללים מעט, אך לכולם תשוקה בלתי מסויגת להיסטוריה של תעשיית המשחקים. כמו בכל קהילה, גם בקרב האספנים ישנן בדיחות פנימיות, סיפורים משעשעים והרפתקאות משונות.

גרוטאות של האחד, אוצרותיו של האחר

בתור אספן, אני נדרש מדי פעם להסביר מה לעזאזל אנחנו מוצאים בתחביב הזה. לא אחת מכנים את הפריטים הללו “גרוטאות”, וזה מהתיאורים הנדיבים ששמעתי. ובכן, התשובה כמובן תלויה בכל אספן ואספן, אך ניתן לשרטט כמה נקודות דומות עבור רובם. נוסטלגיה אישית וזכרונות ממשחקי ילדות היא סיבה אחת. סיבה נוספת היא עניין בהיסטוריה של משחקי הוידאו והתנסות אישית בהתפתחותם. מעבר לכך ישנם היעדים המוכרים של אספנות קלאסית: השלמת סט משחקים של מכשיר מסוים, חברה מסוימת, וכן הלאה.

בפעם הראשונה שראיתי NES ו-Super Nintendo בפעולה, הייתי כבר בשנות העשרים לחיי, והבנתי שחלק מעולם הגיימינג חמק מעיני עד אותו רגע. בתור ילד לא היו לי קונסולות משחק, נהגתי לשחק רק במחשב. אמנם הכרתי משחקים כמו מריו, אך כאשר רואים את המשחק רץ על החומרה המקורית, ומוצג על טלוויית CRT מהסוג הישן שעבורה תוכנן, החוויה שונה לחלוטין. הבנתי כי בתור גיימר שמכבד את עצמו, עליי לחקור את הצד הזה של תעשיית המשחקים, שפספסתי לחלוטין בילדותי. רציתי לדעת מה ילדים אחרים חוו באותו הזמן. במקרה זה המטרה לא היתה לאסוף כל משחק שיצא למכשירים אלו אלא את מיטב החוויות שהתקופה הציעה. זהו מסע נהדר ומהנה, בו חוויתי כמה מהמשחקים המוצלחים בחיי, על אף גילם המתקדם.

יש לציין כי לא כל האספנים מתמקדים בפריטים מהעבר. ישנן חברות המתמחות בייצור פריטי אספנים, כמו “פנקו פופ” המייצרת בובות מעולמות הפופ השונים – ביניהם גם משחקים. בובות אלו פופולאריות מאוד בקרב אספנים. כמותן, ישנו קו ה”אמיבו” של נינטנדו, בובות של נינטנדו אשר מרחיבות את המשחקיות במשחקי הקונסולות שלה. בדמויות הללו מושתל שבב אותו המשחק מזהה, ומגיב בהתאם. אספנים רבים ששים לקנות כל דמות אמיבו עדכנית המגיעה לחנויות.

משחקי רטרו ובובות אספנות בארץ הקודש. צילום: בן נחום

רמות שונות של שגעון

עבור אספנים מסוימים עיקר התחביב מתרחש בשעות הקטנות של הלילה. אספנים מסורים לא יהססו לקום טרם הזריחה ולהופיע בשוק הפשפשים כשהרוכלים עוד פורשים את מרכולתם. בשעה זו מתבצעות העסקאות הכי טובות: משחקים, קונסולות ואביזרים נתפסים במהרה ונעלמים. כמה שעות לאחר מכן, כשהשמש כבר זורחת ומגיעים המבקרים המזדמנים לשוק, האספנים מזמן אינם – ואיתם גם הפריטים המעניינים ביותר. האספנים המתקדמים ביותר נמצאים בקשר אישי עם הרוכלים, אשר שומרים עבורם מראש פריטים חשובים.

אספנים אחרים, המחפשים עסקאות באינטרנט, לא יהססו לקום באמצע הלילה כדי להתחרות על מכירה פומבית בארץ רחוקה. במקרים רבים, האספנים הוותיקים יותר יזמינו “לוט” (Lot) הכולל מגוון רב של משחקים, שמתוכם רק בודדים חסרים להם. את העודפים הם ינסו להחליף עם חברים, או למכור ברווח המכסה למעשה את עלות המשחקים אותם רצו להשיג.

אלו שעניין הרווח מצא חן בעיניהם במיוחד הפכו לסוחרים המתמחים במשחקי רטרו. הסוחרים מגיעים טרם זריחה לשוק כדי להתחרות באספנים הכבדים ביותר, ולאחר מכן מוכרים את השלל שמצאו לאלו ששנת הלילה חשובה להם יותר מאשר למצוא את “זלדה” במחיר מציאה.

למעט סוחרים הפעילים בקבוצות הרטרו ומכירות יד-שניה שונות, קמו גם שתי חנויות של ממש בישראל, המתמחות במשחקי רטרו. אלו הן “רטרו גיים סנטר” בתל אביב ו”גיימינג לנד” ביהוד. בחנויות אלו ניתן למצוא שלל רב של משחקים נוסטלגיים וקונסולות מכל התקופות, תיקוני מכשירים ופריטי אספנות. אם הגעתם לאירועי יד שניה גדולים או כנסי משחקים בשנים האחרונות, ישנו סיכוי טוב שכבר פגשתם אותם, מדברים עם באי הכנס מעל לשורות ארוכות של משחקי רטרו מכל התקופות.

צילום: רפאל בן-ארי (ימין), אדם לוי (שמאל)

בנה משחק בעצמך

ישנם אלו המחפשים אתגר טכני. אחרי הכל, לתקן קונסולת משחק בת כמה עשרות שנים אינו הישג של מה בכך. בקהילת המשחקים, גם בישראל, ישנם אלו ששולטים במיומנויות מסוג זה. החל מהלחמות ותיקונים, עבור בגרסאות מיוחדות של משחקים וותיקים, עם שינויים ושיפורים, ועד ליצירה ביתית של רכיבי אלקטרוניקה. אספנים שונים בישראל יודעים להפגין את מומחיותם ואינם נופלים בדבר מחבריהם בחוץ לארץ.

הפרויקטים המרשימים ביותר הם כנראה אלו של מכונות הארקייד. חלק מהפעילים הבולטים בתחביב בונים במו ידיהם מכונות ארקייד שלמות מעידן אולמות המשחקים. זכיתי לראות במו עיני מכונות כאלו, שנבנו ברמה הגבוהה ביותר – עם מסכים מהסגנון המתאים, חלקים איכותיים, גימור מקצועי וסאונד משובח. אחרים בונים או אוספים מכונות פינבול, אלה עם הכתור המקפץ.

בין האספנים עם היכולות הטכניות הגבוהות ביותר ניתן למצוא אספני מחשבים, המתרכזים במחשבי רטרו ומחשבים מיוחדים מתקופות שונות, כמו אמיגה ומחשבי אטארי. למעשה, יש להם מעין מועדון משלהם בשם “מחשבי 8-ביט – הקבוצה הישראלית”, והם אף נוהגים להיפגש מדי פעם, לשחק במחשבים הישנים, להציג דברים מעניינים שגילו או פיתחו ולחלוק חוויות. מדובר במעיין שופע של ידע במחשבים והיסטוריה טכנולוגית.

לא רק אוספים, גם בונים מכונות משחק גדולות. צילום: אדם לוי (ימין), זקי אבוחצירה (שמאל)

לגעת בהיסטוריה

אחד המאפיינים המיוחדים באספנות משחקים הוא גילה הצעיר של התעשיה. לעומת אומנות, פריטים ארכאולוגיים או אפילו קולנוע, תעשיית המשחקים קיימת זמן קצר יחסית. בכך לאספנים מתאפשר להניח ידיהם על משחקים ומכשירים שהיוו חלק משמעותי מהיווצרות תעשיית המשחקים, ולמעשה, מההיסטוריה.

עקב גילה הצעיר, לא קשה למצוא משחקים שכמעט גרמו להפלת תעשיית המשחקים, או כאלו שהצילו אותה ברגע האחרון. או לחלופין, משחקים שהציגו משהו חדש והפכו לז’אנר בפני עצמם. משחקים שעשו היסטוריה. כולם במרחק של כמה עשרות שנים בלבד, ובמקרים רבים תוכלו להשיגם במחירים זולים יחסית. ברור כבר כי משחקים הם מדיום שהולך ללוות אותנו שנים רבות בעתיד, ולכן פריטים וכותרים מתעשיה זו שהיה להם חלק משמעותי בעיצובה יהיו משמעותיים יותר בעתיד.

בזוית המקומית, היתה בישראל תעשיית משחקים מעניינת בשנות ה-90 של המאה הקודמת. בתקופה זו פותחו כאן משחקים ברמה גבוהה, חלקם עמדו למכירה על המדפים לצד כמה מהמשחקים החשובים בהיסטוריה. במקרים אחרים משחקים מחו”ל זכו לתרגום לעברית ולהוצאות מקומיות. עיתונים ומגזינים כמו Wiz ופריק סיקרו את המתרחש, בעברית. כיום פריטים מעטים נותרו מהתקופה ההיא. אספנים מסוימים, ביניהם גם אני, עושים מאמצים לשמר את הפריטים הללו – חלקם יצירות ישראליות מקוריות, ולהעלות את המודעות לנושא.

מנסים לשמר את העבר. תמונה: רפאל בן-ארי

סוף דבר

כאשר חושבים על כך, משחקים הם משהו מופלא למדי. מדובר ביצירות שמטרתן, ככלל, לספק לנו אושר והנאה. במובן מסוים משחקים מייצגים את אחד הצדדים היפים של בני האדם, המשקיעים מאמצים ניכרים ביצירת משחקים להנאה ותחרות, מהפשוטים ועד למורכבים ביותר. אוסף של משחקים לא מצריך הצדקה מלבד האפשרות להתנסות בחוויות שתוכננו לגרום לנו אושר. עם זאת, אספנים מוצאים סיבות נוספות להימשך לתחביב – בין אם מדובר בנוסטלגיה אישית, קהילה נמרצת, הרצון להשלים סדרות משחקים מסוימות, או אפילו שימור.

אספני המשחקים של תקופתנו הם למעשה הראשונים, פחות או יותר, שעוסקים בתחביב זה. תעשיית המשחקים הצעירה הולידה תחביב-צד שעדיין לא מובן לכל אחד, אך עתה מתחיל להרים את ראשו מעל פני השטח. תוך זמן קצר עולם אספנות המשחקים התרחב באופן משמעותי, ומאפשר כיום לכל אחד לאסוף בהיקף ובתקציב המתאימים לו. בין אם תגיעו לשוק הפשפשים עם הזריחה, תבנו מכונות ארקייד, או תחפשו בניחותא אחר כותרים באינטרנט – כל אחד יכול לקבוע את רמת המעורבות המתאימה לו. מי יודע, אולי מסתתר בכם אספן גדול שרק מחכה שתשחקו איתו?

למדה את הלקח: נינטנדו תגביר את ייצור ה-SNES Mini, יוצאת נגד הספסרים ב-eBay

$
0
0

נינטנדו יצאה בשלל הכרזות בימים האחרונים, מהן ניתן להבין כי החברה למדה את הלקח מההשקה הבעייתית של ה-NES Classic Mini, קונסולת הנוסטלגיה של החברה משנה שעברה. לקראת השקת ה-SNES Classic Mini, קונסולה באותו סגנון שתכלול עשרות משחקי סופר-נינטנדו מובנים, נינטנדו מגבירה את הייצור ותשלח לחנויות מספר רב של מכשירים.

רג’י פילס איים (Reggie Fils-Aime), מנכ”ל נינטנדו ארה”ב, הפציר בציבור השחקנים שלא לפנות לאתרי מכירות כמו איביי, שם נמכרים המכשירים המבוקשים של נינטנדו במחירים גבוהים ביותר על ידי ספסרים. “אני מפציר בכם באופן נחרץ שלא להשתתף במכירות פומביות יקרות מדי עבור ה-SNES Classic באף אחד מאתרי המכירות הפומביות. אתם לא אמורים לשלם יותר מ-$79.99, אמר פילס-איים בשיחה עם Financial Times.

השקת ה-NES Mini בשנה שעברה הדהימה את נינטנדו בהיענות גבוהה במיוחד. המכשיר נעלם בתוך דקות מכל חנות, מדף, או אתר אינטרנט בו היה זמין, והפך למוצר נדיר. ספסרים שזיהו את ההזדמנות הסתערו על מעט המלאי הקיים והציעו אותו למכירה במחירים גבוהים במיוחד ב-eBay. צרכנים רבים לא הצליחו להניח ידיהם על המכשיר המבוקש. לאחר מכן נינטנדו הודיעה על הפסקת הייצור, והיחידות שנותרו אצל הספסרים הפכו למבוקשות אף יותר.

הפעם נינטנדו חכמה יותר. לפי הכרזה של החברה, נינטנדו תיענה לביקוש הגבוה ולא תפסיק את מכירות ה-SNES Mini בשלב מוקדם. למעשה, החברה הודיעה כבר כי מכירות המכשיר יימשכו לתוך 2018, וכי נינטנדו תדאג לאספקה שוטפת לכל אורך התקופה. ביום ההשקה של ה-SNES Mini יגיעו לחנויות יותר מכשירים מהמספר הכולל של ה-NES Mini שנמכרו בסך הכל. בתקופה שלאחר מכן, נינטנדו תספק באופן קבוע יחידות נוספות לחנויות.

נינטנדו הודיעה גם כי תחזיר לייצור את ה-NES Mini בקיץ הבא, ותאפשר למי שלא הצליח לקנות את המכשיר בשנה שעברה הזדמנות נוספת לעשות כן. עדיין אין פרטים לגבי הכמויות המתוכננות, או האם יהיו שינויים כלשהם בדגם שיימכר, אולם נמסר כי פרטים נוספים ייחשפו טרם ההשקה שתתרחש בקיץ. נראה כי נינטנדו הקשיבה למעריצים המאוכזבים שלא הצליחו לקנות את הקונסולה, וכעת ניתן רק לבדוק – האם הפעם החברה תהיה מוכנה לביקוש הרב, לשם שינוי.

הוכרז: Doom, Wolfenstein 2 ומשחקים נוספים מגיעים ל-Switch של נינטנדו

$
0
0

Doom 2016 (תמונה: בת'סדה)

בתשדורת ה-Nintendo Direct של נינטנדו, שהתרחשה אתמול, הכריזה החברה על כמה משחקים הצפויים להגיע לקונסולת ה-Switch בקרוב, וחלקם כבר זמינים מרגע זה. ההכרזה המשמעותית ביותר היא כנראה על Doom, משחק האקשן מגוף ראשון שיצא ב-2016, ו-Wolfenstein 2: The New Colossus שעדיין לא יצא. שני המשחקים יהיו זמינים על ה-Switch.

נציג של בת’סדה (Bethesda), בעלת הזכויות על Doom נכון להיום, סיפר כי המשחק יכלול את הקמפיין המלא לשחקן יחיד. בעבר נינטנדו נהגה לצנזר משחקים אלימים, אולם לא נראה כי Doom יגיע ל-Switch עם שינויים משמעותיים ברמת האלימות. רכיב המולטיפלייר של Doom יהיה זמין כהורדה, ואילו האפשרות לבניה עצמאית של מפות (SnapMap) לא תהיה חלק מהמשחק על ה-Switch.

בנוסף, נינטנדו מביאה את משחקיה הקלאסיים ל-Switch, במסגרת פרויקט “Arcade Archives”. המשחק הראשון שיגיע לשחקנים הוא Mario Bros. – האחים מריו (המשחק שקדם לסופר מריו המוכר). משחקים קלאסיים נוספים של נינטנדו יעשו את דרכם לתוכנית, כמו Ice Climber, Punch-Out ו-Balloon Fight.

נינטנדו עדכנה את “מפת הדרכים” שלה, והציגה עוד תאריכי השקה למגוון משחקים. אלו זמני ההשקה עליהם דיברה עבור קונסולת ה-Switch:

  • 27 לספטמבר: Nintendo Arcade Archives.
  • 17 בנובמבר: The Elder Scrolls 5: Skyrim.
  • 28 בנובמבר: Resident Evil Revelations/Resident Evil Revelations 2.
  • סוף השנה: Doom.
  • 1 בדצמבר: Xenoblade Chronicles 2.
  • 23 בינואר 2018: Lost Sphear.
  • אביב 2018: Kirby Star Allies
  • ללא תאריך ב-2018: Dragon Quest Builders.
  • ללא תאריך ב-2018: Project Octopath Traveler.
  • ללא תאריך ב-2018: Wolfenstein 2: The New Colossus.

 

המלצת נוסטלגיה: Mega Man X – כשז’אנר הפלטפורמה הגיע לשיאו

$
0
0

אחד מהז’אנרים הוותיקים ביותר כיום הוא ז’אנר משחקי הפלטפורמה הדו-מימדיים. בסיס הז’אנר די פשוט – אנחנו שולטים בדמות שצריכה לקפץ בין פלטפורמות בגבהים ומרחקים שונים, כדי להגיע מקצה אחד של המסך לקצה השני. בדרך יש מגוון של מכשולים, כמו למשל אויבים שלפעמים בורחים מהם, ולפעמים נלחמים בהם.

למרות שהז’אנר קיים כבר עשרות שנים, משחקי פלטפורמה דו-מימדיים ממשיכים לצאת גם היום. המשחקיות הבסיסית שלהם קלה להבנה ומהנה לרוב השחקנים, וגימיקים מודרניים מאפשרים להם לעתים אפילו לחדש את הנוסחה. אבל במקום מסוים, אין עוד הרבה מה לעשות עם הז’אנר. לא מאז 1993, כשיצא Mega Man X של Capcom, שהראה לכולם איך פלטפורמה באמת אמור להראות.

העבר המתסכל של מגה מן

סדרת מגה מן התחילה את דרכה עוד בשנת 1987, עם המשחק הראשון בסדרה, שיצא לקונסולת ה-NES של נינטנדו. המשחק, שנקרא Rockman ביפן, סיפר את סיפורו של איש-רובוט בשם מגה מן, שנלחם באנשי-רובוט אחרים, יציריו של דוקטור וויילי המרושע.

המשחקים הציגו משחקיות לא-לינארית – השחקן צריך היה לבחור אחד משמונה עולמות, בסדר שהוא רוצה, כשכל עולם שייך לאחד משמונה “בוסים”. העולמות היו קשורים לבוס בעיצוב ובמכשולים שלהם, ובסופם היה הבוס עצמו. רק לאחר שהביס את שמונת הבוסים, בכל סדר שהוא, יכל מגה מן להלחם בדוקטור ויילי עצמו ולסיים את המשחק.

משחקי מגה מן יצאו כמעט אחת לשנה מאז המשחק הראשון, כיוון שזכו להצלחה מסחררת. הם היו ידועים לשמצה כמשחקים קשים במיוחד ומאוד לא סלחניים, והפופולריות שלהם הייתה רבה אולי לא רק למרות הקושי, אלא בזכותו.

ב-1993 היה צפוי לצאת Mega Man 6, גם הוא לקונסולת ה-NES, אך הדור הבא, ה-SNES, כבר נכנס לשוק, ושחקני סדרת מגה מן ציפו לראות את המותג האהוב מהגר גם הוא לקונסולה החדשה. קרוב ליציאתו של המשחק השישי, חשפו קאפקום ונינטנדו שאכן ישנו משחק חדש בפיתוח כבר זמן מה, שמפותח במקביל למשחק השישי – Mega Man X.

צילום: Capcom

זינוק טכנולוגי

שחקנים ותיקים של משחקים יפנים עשויים להתבלבל – האות X, אחרי הכל, לרוב מסמלת את המספר הרומי 10. אבל לא מדובר במשחק מגה מן העשירי (זה יצא ב-2010, למעשה, יחסית לאחרונה). מדובר במשחק שיהיה לראשון בסדרה משלו, סדרת X, המתרחשת בעתיד של הסדרה המקורית, וגיבורה הוא מגה מן X, או X בקיצור.

בגלל כוח העיבוד והזכרון המשודרגים של קונסולות ומחסניות ה-SNES, צוות הפיתוח של המשחק יכל להשקיע הרבה יותר בעלילה של המשחק – יותר קטעי מעבר סיפוריים ויותר אנימציות מיוחדות הפכו את X מסתם רובוט שנלחם ברובוטים אחרים לצייד של “מאווריקס”, רובוטים עבריינים, שמונהגים על ידי סיגמה, רובוט תבוני ומסוכן במיוחד.

במהלך פיתוח המשחק, רצה קייג’י אינפונה, האמן הראשי של הסדרה, לעצב גיבור חדש לגמרי למשחק. כך נולד זירו (Zero), הרובוט האדם עם החרב, שאמור היה להיות גיבור המשחק. לבסוף הוחלט שגיבור המשחק שוב יהיה מגה מן, וזירו יהיה בן ברית שלו. במשחקים עתידיים ניתנו גם הזדמנויות לשחק את זירו עצמו, אך מגה מן נותר הגיבור הראשי של הסדרה.

העיצוב של הדמויות המיוחדות לא עצר בזירו. אם במשחקים בסדרה הראשית אמן אחד היה אחראי על כל הבוסים בדרך כלל, כאן ניתנה תשומת לב רבה יותר לכל בוס, כאשר כל אמן לקח על עצמו רק שניים או שלושה מתוך שמונת הבוסים הלא-לינאריים. הבוסים הפעם לא מעוצבים בתור רובוטים אנושיים, אלא כשילובים רובוטיים של חיה ויסוד כלשהו – “עיט סופה”, “ממותת אש”, “פינגווין קרח”, ועוד. הטכנולוגיה החדשה אפשרה לעצב בוסים מורכבים ומתוחכמים באמת, וצוות הפיתוח זינק על ההזדמנות בהתלהבות רבה.

צילום: Capcom

בגלל העלייה בפופולריות של משחקי התפקידים באותה תקופה, החליטו מעצבי המשחק שגם למגה מן מגיע לקבל משהו שהיה נפוץ בז’אנר ה-RPG – ציוד משתנה. במשחקים קודמים, כל בוס מובס היה נותן למגה מן את הנשק המיוחד שלו, ודפדוף בין הנשקים היה משנה את הצבע של הרובוט הקטן. בסדרת X, לא רק הצבע משתנה, אלא גם חלק מהשריון של X עצמו.

בנוסף, במהלך המשחק ישנן קפסולות סודיות ש-X יכול למצוא, בהן יש מסרים מוקלטים מהיוצר שלו, דוקטור לייט. בסוף כל מסר X מקבל שדרוג כלשהו לשריון שלו, שדרוג שגם משפר את היכולות שלו, וגם את המראה שלו. אם בהתחלה X הוא רובוט כחול חלשלוש, בסוף הוא מפלצת כרום-כחול-לבן, עם ארסנל של שמונה נשקים אימתניים באמתחתו. כמשחק שהוא אינו משחק תפקידים בשום צורה, Mega Man X הבין איך לעשות “אלמנט משחקי תפקידים” טוב מכל משחק אחר.

המשחק הציג עוד מגוון חידושים שכיום נראים טריויאליים – שלבים שמושפעים משלבים אחרים, אזורים סודיים שאפשר לפתוח רק עם נשקים מסוימים, וחשוב מכל – היכולת להצמד לקירות ולזנק מהם. מה שהיום נדמה כמשהו שכל פלרטפורמר דו מימדי אמור לעשות, Mega Man X הציג לראשונה.

איך להשיג ואיפה?

כצפוי, ל-Mega Man X היו כמה וכמה מהדורות. ישנה מהדורה מחודשת שנקראת Mega Man Maverick Hunter X, המתהדרת בגרפיקת תלת מימד לא מרשימה בכלל, שגורעת מהחן של המשחק. יצאו לו גם גרסאות מובייל, אך שליטת הטאץ’ רחוקה מלהיות אופטימלית למשחק הזה.

בסופו של יום, הגרסה הטובה ביותר היא עדיין הגרסה המקורית ל-SNES. היא שוחררה גם למחשבים אישיים בזמנו, אך לא זמינה כיום למכירה. המשחק נמצא ברשימת המשחקים של ה-SNES Classic Mini, אך כידוע, קשה מאוד להשיג עותק של המכשיר בגלל שנינטנדו מעדיפה שהוא יהיה נדיר, משום מה.

אם יש לכם Wii, WiiU או 3DS של נינטנדו, אפשר לקנות את הגרסה המקורית בצורה מקוונת לקונסולות אלו. יתכן מאוד שתהייה זמינה בעתיד גם ל-Switch. אם אתם מעוניינים לשחק בו על המחשב, קיימים אמולטורים המסוגלים להריץ את המשחק, אך אין דרך רשמית (וחוקית) לשחק בו בשלב הזה.


משתדרגים: עדכון 4.0 ל-Switch מציג לכידת וידאו והעברת שמירות

$
0
0

משתמשי ה-Switch של נינטנדו יכולים סוף סוף להיאנח לרווחה: בעדכון החדש למכשיר, מספר 4.0, ה-Switch יציע סוף סוף אפשרות להעביר שמירות למכשיר אחר, כולל פרופיל משתמשים. כעת, אם תרצו להחליף מכשיר, תוכלו להעביר בקלות את השמירות שלכם. למרבה הצער, עדיין אין אפשרות לגבות את השמירות בענן.

בנוסף, עדכון 4.0 מציג אפשרות חדשה ומשמעותית לא פחות: לכידת וידאו. כעת ניתן יהיה להסריט את מהלך המשחק שלכם, בכותרים התומכים באפשרות החדשה. יש לציין כי כרגע רק מספר מצומצם של משחקים תומך באפשרות זו: The Legend of Zelda: Breath of the Wild (גרסה 1.3 ומעלה), Mario Kart 8 Deluxe ( גרסה 1.3 ומעלה), Splatoon 2 (גרסה 1.2 ומעלה) ו-Arms (גרסה 3.1 ומעלה).

האפשרות להסריט את ה-Gameplay בזמן המשחק הפכה לפיצ’ר בסיסי בכל הקונסולות המודרניות, כמו כן במחשבים אישיים. על כן לא מפתיע שנינטנדו מציגה את התכונה הזו גם על גבי ה-Switch. עם זאת, נינטנדו ידועה בקנאותה לתכניה, ובעבר נהגה לרדוף משתמשי יוטיוב ואתרים אחרים שהעלו קטעי וידאו ממשחקיה החדשים. כעת כשנינטנדו מציעה בעצמה את האפשרות להסריט את המשחקים, ניתן לקוות שהחברה תהיה סבלנית יותר כלפי סרטוני Gameplay המציגים את משחקיה באינטרנט.

אפשרות נוספת שהציגה נינטנדו בעדכון התוכנה החדש, היא שדרוג של גרסת המשחק של חבריכם באמצעות רשת אלחוטית. כלומר, אם לכם יש גרסה מתקדמת יותר של המשחק, ולחבריכם גרסה ישנה יותר, תוכלו להשתמש באפשרות החדשה בשם Match Version With Local Users (התאם גרסה עם משתמשים מקומיים), כדי לשדרג את הגרסה הנמוכה של החברים, ולהתאים גרסאות. בכך, לא יהיו הבדלי גרסאות בין המשחקים ותוכלו לשחק יחדיו, גם במשחקים הדורשים שתהיו באותה הגרסה בדיוק.

סיכום ביקורות: Super Mario Odyssey –קרוב לשלמות

$
0
0

בן יותר מ-30, סופר מריו עדיין המלך של עולם הגיימינג. זאת המסקנה העולה מהביקורות למשחק החדש ביותר בסדרה – Super Mario Odyssey לקונסולת ה-Switch, שמגיע היום באופן רשמי לחנויות (ו’). המשחק החדש לוקח את השחקנים לסיבוב במגוון של עולמות יצירתיים ומציג כל הזמן חידושים והפתעות. המבקרים מכתירים אותו כמשחק כמעט-מושלם.

שלבים מגוונים ומושכים

Super Mario Odyssey מציע שלל שלבים ועולמות לבקר בהם. לפי המבקרים, אלו שלבים מגוונים מאוד ועשירים בצבע, המעודדים אתכם לחקור, לאסוף פריטים, וליהנות מנופים מרהיבים. תכנון השלבים מורכב ומעניין. העולמות השונים במשחק נראים עצמאיים למדי, ומסתובבים בהם ייצורים שונים החל מכלי מטבח ועד לדינוזאורים, שגם נראים נפלא.

השלבים ב-Super Mario Odyssey, עד לגרגיר החול האחרון, עוצרי נשימה ביופיים, מעוצבים באופן מורכב, ומגוונים ביותר. בין אתם שוחים לצד צוקים מעל לשוניות בים, זוחלים דרך שיח מוצל ביער בזמן שטי-רקס מציאותי משוטט בין העצים, או מדלגים במדבר רחב-ידיים של חול אדמדם, השלבים מפתים.
– ריאן מקאפרי, IGN

השלבים השונים במשחק כל כך מעניינים, עד כי חלק מהמבקרים מלינים על כל הפרעה בזמן חקר השלבים. הקרבות בשלבים השונים מפריעים להם להמשיך לחקור באופן רצוף. עם זאת, לא כל המבקרים מסכימים עם דעה זו. הקרבות מספקים הפסקה דרושה מהחקר הבלתי-פוסק, ומהווים נדבך נוסף ב-Super Mario Odyssey.

הקרבות כן מפריעים מדי פעם לאופי החופשי יותר של איתור ואיסוף הפריטים במשחק. בעוד שזה ראוי לראות את הכוחות החדשים של מריו נבחנים באופן משמעותי, זה פחות מספק להילחם בקרב “בוס” מאשר למצוא את כל הירחים הרבים [פריטים שניתן לאסוף במשחק].
– אלגרה פרנק, פוליגון

 

צילום: נינטנדו

לגלות מחדש את מריו

הכוכב האמיתי במשחק הוא הכובע המאפשר למריו לקבל יכולות שונות ומשונות, ולמעשה מחולל שינויים משמעותיים במשחק כל הזמן. מצד אחד, מריו עדיין מסוגל לבצע את כל התרגילים המוכרים – קפיצות, סלטות וכן הלאה, ומצד שני הכובע מציג תרגילים חדשים שמשתלבים עם השליטה המוכרת במריו באופן מרשים מאוד, ויוצרים אפשרויות חדשות של תנועה במשחק.

קאפי (Cappy – הכובע במשחק) נותן שוב למריו כובע חדש לחבוש, אבל ההבדל העיקרי הוא שעם הכובעים הללו מגיע גילוי מחדש של איך המשחק עובד, ואיך מריו עצמו עובד. הוא עדיין מכה בלוקים ורוקע על הקרקע, אבל פיזית הוא כבר לא המריו שאנו מכירים. הגילוי המחודש של איך מריו עובד הוא חלק גדול ממה שהופך את Super Mario Odyssey לתענוג, וגם משהו מיוחד.
אלגרה פרנק, פוליגון

באופן כללי, התרגילים של קאפי קלים לשימוש, אך דורשים התמקצעות בשילוב עם הסלטות, זינוקים והקפיצות של מריו. כשמשתמשים בהם בהרמוניה, האתלטיות הטבעית של מריו והתמיכה של קאפי מאפשרים תנועה מורכבת ויעילה. בשילב עם המשימות של המשחק, שהן בדרך כלל יוצאות דופן, וכל האויבים והפריטים שניתן לאסוף – Super Mario Odyssey הופך מהר מאוד למשחק שקל להעריץ.
פיטר בראון, GameSpot

צילום: נינטנדו

עדיף לשחק על הטלוויזיה

למבקרים היו מעט מאוד תלונות בנוגע ל-Super Mario Odyssey. התלונה העיקרית היא שסיפור הרקע של המשחק כבר לא מקורי: הנסיכה פיץ’ (Peach) שוב נחטפת על ידי באוזר הרשע, וזה שוב תפקידו של מריו להציל אותה. מדובר באותו סיפור רקע המלווה את הסדרה כבר למעלה משלושים שנה, ובמשחק כל כך עשיר בדמיון ויצירתיות, מעט מפתיע שנינטנדו לא מנסה קונספט מקורי יותר.

בנוסף, ב-Super Mario Odyssey נראה שעדיף לשחק בסלון. ה-Switch מאפשרת לקחת איתנו כל משחק לדרך במצב נייד, או להתחבר לטלוויזיה בסלון כמו קונסולה ביתית רגילה. בעוד שהמשחק עדיין טוב במצב נייד, המבקרים מציינים שנוח יותר לשחק על טלוויזיה, וקל יותר להבחין בפרטים הקטנים והמקסימים – שהולכים קצת לאיבוד במצב הנייד בשל המסך הקטן. במשחק כל כך נהדר, כך נראה, חבל על כל פרט שתפספסו.

אלה הביקורות שנדגמו:

Super Mario Odyssey מגיע ל-Switch היום (ו’), 27 לאוקטובר 2017.

נינטנדו ואולפני יוניברסל מדברות על סרט אנימציה חדש של “סופר מריו”

$
0
0

Super Mario Odyssey (תמונה: Nintendo)

נינטנדו ו-Universal Studios נמצאות במגעים ליצירת סרט חדש של סופר מריו, כך לפי פרסום של ה-Wall Street Journal. הסרט יופק באנימציה תלת מימדית כנראה, באחריות Universal Animation – הסטודיו שאחראי, בין היתר, על סרטים כמו Shrek והמיניונים. לפי הדיווח, נינטנדו ו-Universal קרובים לחתימה על הסכם בנושא.

זו הפעם הראשונה מזה שני עשורים שבה נינטנדו לוקחת את מריו למסך הגדול. הפעם הקודמת היתה ב-1993, עם סרט מצולם על השרברבים המפורסמים בכיכובו של בוב הוסקינס. למרבה הצער, הסרט לא התקבל בברכה, ונחשב לפרויקט לא מוצלח ברובו. אולי מסיבה זו נינטנדו השתהתה זמן כה רב טרם החלה בהפקת סרט חדש לדמות האיקונית.

מריו זכה לאחרונה לעדנה מחודשת. ראשית, נינטנדו שחררה את Super Mario Odyssey המוצלח, שזכה לשבחים הן מהביקורות והן מהשחקנים. המשחק יצא בחודש שעבר לקונסולת ה-Switch של החברה. בנוסף, בשנה שעבר נינטנדו שחררה משחק מובייל ראשון של מריו, Super Mario Run, ובכך הגדילה את נוכחותו של השרברב המשופם גם אצל בעלי הסמארטפונים.

השותפות עם יוניברסל היא מהלך מתבקש. נינטנדו כבר חתמה על הסכם עם יוניברסל, לפיו נינטנדו תקים מתחם משלב בשלושה פארקי שעשועים בבעלות יוניברסל. המתחמים ייקראו Nintendo Land ויכילו מתקנים בכיכוב המותגים הגדולים ביותר של נינטנדו, כמו דונקי קונג, זלדה ומריו. מתקן בסגנון Mario Kart כבר נמצא בבניה, והמתחם הראשון שאמור להיפתח יהיה ב-Universal Studios באוסקה, יפן, במקביל לפתיחת אולימפיאדת 2020 שתתקיים במדינה.

הוכרז המשחק Bayonetta 3, יהיה בלעדי ל-Switch של נינטנדו

$
0
0

נינטנדו הכריזה על המשחק הבא בסדרת ביונטה, והוא Bayonetta 3. המשחק יהיה בלעדי לקונסולה של החברה, ה-Switch. חברת PlatinumGames, שפיתחה את הכותרים הקודמים בסדרה, מפתחת גם את המשחק הבא. עדיין לא נמסר תאריך יציאה למשחק, אולם סביר להניח כי פרטים נוספים יופיעו עד אמצע 2018, בתערוכת E3.

אל ההכרזה לווה טיזר וידאו קצרצר, שבו נראית ביונטה נלחמת באויב חזק במיוחד. הכדורים אותה יורה ביונטה מתפוררים באוויר, ונראה כי אין למכשפה היצירתית שום דרך לפגוע ביריב האימתני. הסגנון הויזואלי, האקשן והאפקטים המרשימים מתאימים כולם לסדרת ביונטה, ואם המשחק יעמוד ברף שהציבה PlatinumGames בכותרים הקודמים, המעריצים צפויים לקבל עוד משחק נהדר בסדרה.

במקביל, הכריזה נינטנדו כי המשחקים הקודמים בסדרה – Bayonetta 1 ו-2, יגיעו ל-Switch ב-16 לפברואר, 2018. מי שיקנו את הגרסה הפיזית של Bayonetta 2 ל-Switch יקבלו קוד להורדת המשחק הראשון. הקוד יינתן במתנה לרוכשי הגרסה הפיזית הרגילה וגם בגרסת ה-Special Edition המוגבלת. בנוסף, Bayonetta 1 יהיה זמין לרכישה בנפרד ב-eShop של נינטנדו.

Bayonetta 2 יעבור מקצה שיפורים לכבוד ההשקה על ה-Switch. למשל, המשחק יקבל עדכון משמעותי למצב המולטיפלייר האהוב Tag Climax, שיכלול כעת אפשרות לשחק אונליין, וגם משחק מקומי מול חברים. מצד שליטה חדש יאפשר שליטה קלה יותר במשחק, עבור אלו המעדיפים לשחק באופן רגוע יותר. בנוסף, נינטנדו תציג תמיכה ב-Amiibo במשחק, שתאפשר לפתוח תלבושות חדשות ל-Bayonetta במהירות.

ה-Switch של נינטנדו מוכרת למעלה מ-10 מיליון יחידות

$
0
0

קונסולת Nintendo Switch (תמונה: Nintendo)

הקונסולה החדשה של נינטנדו, ה-Switch, עברה כעת את סף 10 מיליון היחידות שנמכרו – כך נמסר מסניף נינטנדו בבריטניה. המכשיר, שהושק בחודש מרץ השנה, הגיע למספר המרשים בתוך תשעה חודשים בלבד, ועם עונת החגים בפתח סביר להניח כי מספר היחידות שיימכרו ב-2017 בסך הכל יהיה גבוה אף יותר.

ה-Switch הציעה השנה כמה משחקים נהדרים מאת נינטנדו, כמו Zelda: Breath of the Wild, Super Mario Odyssey ו-Splatoon 2. למעשה, משחק זלדה החדש קיבל את תואר “משחק השנה” בטקס פרסי המשחקים שנערך לאחרונה. אין ספק כי נינטנדו השקיעה מאמץ עילאי בהפקת משחקים מצוינים לשנה הראשונה של ה-Switch. ב-2018 אנו צפויים לקבל משחקים חדשים של קירבי, יושי הדינוזאור, משחק חדש של Bayonetta ועוד.

גם משחקי צד שלישי תרמו להצלחת הקונסולה, שהפכה למכשיר נהדר עבור משחקי אינדי כמו Stardew Valley ו-Rocket League. משחקים “כבדים” יותר כמו Skyrim ו-Doom (משנת 2016) ביצעו בהצלחה את הקפיצה למסך הקטן והנייד של ה-Switch, והציעו לראשונה חוויה ניידת באיכות של קונסולה ביתית, עם משחקי AAA עדכניים.

לשם השוואה, המכשיר הקודם של החברה – ה-Wii U, מכר 13.56 מיליון יחידות במשך חמש שנים. ה-Switch מתקרב למספרים אלה, ועדיין לא נמצא שנה שלמה בשוק, ולכן ניתן לראות כמה מהותי ההבדל. עם זאת, ל-Switch יש עוד כברת דרך לעבור עד שתגיע לנתוני המכירות של ה-Wii המקורית, ממנה נמכרו 101.63 מיליון יחידות. המכשיר הנמכר ביותר של נינטנדו אי פעם הוא ה-DS, עם 154.02 מיליון יחידות שנמכרו.

Viewing all 136 articles
Browse latest View live